Lidmaatschap met community gebruiken als verdienmodel met deze 3 methoden

euwins-tjidjapar Communitybuilding, Lidmaatschappen Reactie plaatsen

Een lidmaatschap met community is een prima verdienmodel om je klanten beter te kunnen helpen en om terugkerende omzet te genereren. Met een community kun je de meest waardevolle plek binnen je vakgebied worden. In dit blog zal ik je 3 methoden uitleggen om een lidmaatschap als verdienmodel te hanteren.

Veel producten en diensten zijn ontzettend succesvol met een lidmaatschap als verdienmodel. Magazines, fitnessscholen, Netflix, Spotify… Hoe leuk zou het zijn als je zelf een lidmaatschap kunt starten met je aanbod?

1. Maak een online portaal als lidmaatschap voor je vakkennis

Veel ondernemers hebben een dienst die eenmalig wordt afgenomen. Echter verwachten veel klanten wel dat je eeuwige ondersteuning biedt. Dit gaat een tijdje goed, maar op langere termijn gaat dit wringen. De kosten kunnen niet meer op tegen de opbrengsten. Daarom is het veel beter om partnerschap voor langere termijn aan te gaan. Een lidmaatschap is hier een uitstekend middel voor. Je kunt bijvoorbeeld een online portaal maken waar mensen voor moeten betalen om toegang te krijgen. In deze portaal, deze community, kun je al je vakkennis delen en interactie hebben met je klanten. Maar je kunt ook je software verkopen op maandbasis in de vorm van een SaaS oplossing (Software-as-a-Service).

Met Buddify kun je een online training maken met daarin al je vakkennis. Deze kun je afschermen en alleen toegankelijk maken voor klanten die afgerekend hebben via het webshop systeem.

Lidmaatschap

2. Ontwikkel een product met daarbij een community met service lidmaatschap

Ben je een ondernemer die één of meer producten verkoopt? Ter aanvulling op de omzet die je met de verkoop van het product behaald, kun je ook een premium community van klanten rond het product starten. Deze community leden krijgen bepaalde privileges rondom je product of korting op hun volgende aankoop. Zo kondige Logitech bijvoorbeeld aan om een cloud dienst te starten waarmee de camerabeelden van de beveiligingscamera ook met je telefoon te bekijken waren. Deze extra optie kosten rond de € 9.99 per maand. Maar je kunt vrijwel rond ieder ander product een leden community starten.

Met Buddify kun je een lidmaatschap product verkopen en dit combineren met het automatische incasso systeem van Buddify en betaalprovider Mollie B.V.

3. Verkoop een lidmaatschap voor digitale downloads

Tal van softwarebedrijven verkopen ondersteuning en updates in de vorm van een betaald lidmaatschap. Met de opbrengsten van het lidmaatschap kunnen ze de kosten dekken voor het doorontwikkelen van het product of dienst. Er zijn tal van vormen van digitale downloads:

  • software updates
  • plugins
  • muziek
  • video
  • licensies
  • foto’s (stock)

Digitale downloads zijn voor bedrijven erg interessant omdat ze de download maar 1 keer hoeven vrij te geven voor alle klanten tegelijk. Alle klanten profiteren vervolgens van de updates of verbeteringen.

Met Buddify kun je digitale downloads toevoegen aan je producten. Zodra mensen de download hebben besteld via het webshopsysteem, kunnen ze de downloads downloaden in het dashboard.

Wil jij een lidmaatschap met community aanbieden aan je klanten? Bekijk dan de mogelijkheden van Buddify.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.