Community tips; 5 Tips om meer leden te krijgen in je online club

euwins-tjidjapar Communitybuilding Reactie plaatsen

Community tips; 5 Tips om meer leden te krijgen online club. De kunst van een goede ledenomgeving is het krijgen van nieuwe leden en het blijven boeien van bestaande leden. In dit blog 5 tips om hieraan te werken.

1. Maak een deel van je community gratis en een deel premium

Door een deel van je omgeving gratis te maken laat je mensen kennismaken met je ecosysteem en kunnen ze proeven aan de inhoud. Ze kunnen zien welke informatie ze kunnen vinden en hoe het er in de community aan toe gaat. Daarnaast zorgt het gratis gedeelte van je community voor een goede vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Dit zorgt ervoor dat meer mensen je community vinden en lid zullen worden. Het gratis gedeelte zal leden interesseren om premium lid te worden.

2. Zorg dat een aantal gratis onderwerpen geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines

Als je merkt dat een aantal onderwerpen binnen je platform veel interactie opleveren, dan kun je ervoor kiezen om dit onderwerp op te nemen in het gratis gedeelte van je community. Hiermee wordt het dus openbaar en tevens toegankelijk voor zoekmachines. Mensen die Googlen op bepaalde zoekwoorden zullen dan de community vinden en deelnemen.

Community

3. Maak zoveel mogelijk punten van betrokkenheid

Er zijn tal van manieren om mensen betrokken te houden bij je merk. Zo kun je denken aan:

  • E-mail marketing
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn

Bekijk eens onze social media tool SocialMedia4You waarmee je actief kunt zijn op alle social media platformen tegelijk.

4. Beloon de leiders van je community met het werven van nieuwe leden

Iedere community heeft 3 type leden; nieuwe, vaste leden en leiders. De leiders zijn al een poos lid en zijn erg betrokken in je community. Je kunt afspreken met je leiders om ze te belonen voor het werven van nieuwe leden, of ze een maandelijkse vergoeding geven voor hun deelname in je community. De leiders zullen hierdoor extra hun best doen om nieuwe leden te werven. Deze vorm van acquisitie wordt ook wel affiliate marketing genoemd. Je zet anderen aan het werk om nieuwe leden te werven in ruil voor een vergoeding.

5. Gebruik een lage instapprijs en upsell binnen de community

Door niet meteen hoge drempel op te werken en de instapprijs laag te houden, heb je kans dat meer bezoekers een betaald lid worden. Je kunt daarom verschillende stappen aanbrengen. Bijvoorbeeld gratis – € 10,- per maand – € 30,- per maand – etc. De upsell naar een duurdere variant kun je maken binnen de community of vooraf op een mooie landingspagina. Zorg dat je op de landingspagina duidelijk de meerwaarde van een duurder pakket laat zien.

Wil je starten met een community en je eerste leden werven? Start nu met Buddify!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.